Granola happy Wednesday!

Good first sweet Wednesday!

De eerste blog op woensdag is onmiddellijk een heerlijk idee voor een ontbijt. ’s Ochtends eet ik niet zo graag een boterham dus ging ik op zoek naar alternatieven. Zo kwam ik snel op het idee om granola te eten.

Granola

Granola is moeilijk in de winkel te vinden dus maakte ik het zelf. Ik deel graag mijn recept met jullie. Ik moet wel toegeven dat ik mijn inspiratie haalde op de website van Albert Heijn.

Albert Heijn is trouwens een van mijn favoriete supermarkten en dus heel veel producten die ik gebruik komen van daar.

Terwijl ik dit blogbericht aan het schrijven ben zit de granola in de oven en het ruikt echt heerlijk. Ik verlang al naar morgen ochtend om mijn zelfgemaakte granola te eten gecombineerd met griekse yoghurt en stukjes chocolade. HEERLIJK!!!


Benodigdheden voor een grote pot.

 • 100 gram hazelnoten of andere soorten noten ( ik gebruikte cashewnoten)
 • 7 el honing
 • 7 el zonnebloemolie
 • 300 gram havermout
 • 55 gram geraspte kokos
 • 100 gram pompoenpitten
 • 150 gram gedroogde cranberry’s

Hoe maak je zo’n lekkere granola?

 1. De oven verwarm je voor op 170° C
 1. De hazelnoten plet je fijn. Je kan dit het best doen met een blenHazelnotender of met een mes. Dit keer probeerde ik eens iets nieuws. Ik legde de cashewnoten in een handdoek en vouwde de handdoek toe zodat ik er mee kon slaan. Het was een goede workout voor mijn armspieren. Wanneer ik dit probeerde met de hazelnoten liep het iets minder vlot. Voor hazelnoten verkies ik nog altijd een blender. Het nadeel is wel dat het voor meer afwas zorgt.
 1. Meng nu de havermout en de fijne hazelnoten in een grote kom. Voeg hierbij de honing en de zonnebloemolie. Meng het mengsel goed door elkaar. Als laatste voeg je de geraspte kokos toe aan het mengsel.
  HavermoutZonnebloemolieCocosHoning
 2. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Hierop leg je het havermout mengsel. Dit zet je voor 30 minuten in de oven op 170° C.Granola in de oven
 1. Iedere 10 min haal je de bakplaat uit de oven en roer je het mengsel om.
 2. Na 30 minuten haal je het uit de oven en laat je de granola afkoelen.
 3. Voor de afwerking voeg je bij het afgekoelde mengsel de gedroogde cranberry’s en de pompoenpitten.

Dit kan je gemakkelijk als ontbijt eten met een beetje yoghurt. Ik zelf combineer het graag met een stukje vers fruit of chocolade.

Een hele goeie morgen en smakelijk!

Een gedachte over “Granola happy Wednesday!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s