Pure Daphné

pure-daphne02

Het is ons afgelopen dinsdag eindelijk gelukt een plaatsje te bemachtigen bij Pure Daphné.

De krokettenbar van voormalig ‘Beste hobbykok van Vlaanderen’ finaliste, Daphné Aers, is een heuse trekpleister geworden. Hoewel het interieur heel sfeervol ingericht is, kozen we door het mooie weer toch voor een plaatsje op het eerder kleine maar gezellige terras in hartje Gent.

Het concept waarbij een restaurant zich gaat concentreren op één gerecht en je als klant de inhoud ervan zelf kan kiezen, wordt steeds populairder. Denk maar aan Balls & Glory van Wim Ballieu, de Würstdogs van Jeroen Meus en ga zo maar door.


Een krokettenbar moet je dus niet bezoeken voor de verscheidenheid aan gerechten op de kaart. Bij Pure Daphné kan je kiezen tussen mini kroketten als tapas of grote kroketten als hoofdgerecht waarbij je de keuze hebt tussen 2, 3 of 4 stuks.

Tot zover de gemakkelijke keuzes… De moeilijkheid ligt bij het kiezen van de gewenste vulling voor je kroketten. Zoals jullie kunnen zien op de kaart zijn de keuzes heel uiteenlopend. Van een basic kaaskroket tot scampi, mossels en zelfs kreeft. Naar gelang de soorten vullingen die gekozen worden gaat de prijs van een kroket logischerwijs schommelen.

Wij vonden de kroketten zeker hun prijs waardig. Onze voorkeur ging uit naar de geitenkaas met spek en de scampi diabolique. Beide borden werden voorzien van een lekker slaatje met bijpassende dressing.

Schermafbeelding 2015-07-09 om 13.42.54

Het vriendelijke personeel had tijdens het bestellen een kroket te weinig opgeschreven, waardoor we er achteraf nog een kroket gratis en voor niets bijkregen. Dit was voor ons een meer dan aanvaardbare oplossing!

De kroketten smaakten heel vers en lekker. Met elk 3 stuks op ons bord hadden we voldoende gegeten maar die vierde kon er met plezier nog bij. Ons bezoek aan Pure Daphné is zeker voor herhaling vatbaar.

Zelf zin in een kroket van Pure Daphné? Reserveer dan snel via puredaphné.be in de krokettenbar van Gent of Eeklo. Geen nood indien je geen tijd vindt om te gaan uiteten, de kroketten van Daphné zijn ook terug te vinden in de winkelrekken van Carrefour, Delhaize, Okay en Spar.

Unknown-1024x644

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s