2X ontbijt ideetjes

Cookook,

Amai, wat gaat de tijd snel. Het is al een week geleden dat we onze eerste blogpost lanceerden. We begonnen met zelfgemaakte granola. Toen konden jullie al lezen dat ik niet zo graag boterhammen eet als ontbijt. Daarom laat ik jullie graag kennis maken met twee “gezonde” alternatieven om te ontbijten.

80a7a4a4e70e7e501be320a20cefba83 Het is ondertussen ook de 3e dag in ons leuke bungalowtje in Nederlands. Tijdens het schrijven van deze blog heb ik trouwens ondervonden dat Nederlanders heel vriendelijke mensen zijn. Op een bepaald moment begon er hier op vakantie iets te zoemen in ons huisje. Bij het zien van het ‘beest’ begon iedereen te gillen en weg te lopen. Na een tijdje zagen we een bij die wel 5 keer groter was dan normaal. Na een kwartier over onze strategie na te denken, kwamen we tot het besluit om rond 23u30 naar de buren te lopen. De man die de deur opende, wou ons, arme meisjes, graag helpen. Zonder veel problemen werd de GIGANTISCHE bij verwijderd. Het ene insect was nog geen minuut buiten of een ander beest kwam ons al lastig vallen. Misschien kan je het al raden, een “GIGA GROTE” spin. Deze werd (niet zo) koelbloedig vermoord door een dappere vriendin. Ik hou jullie zeker en vast op de hoogte van mijn avonturen!

Maar nu terug naar ons heerlijke ontbijt!

Het eerste ideetje is om je selfmade granola van vorige week een extra dimensie te geven. Ik eet graag iets zoets als ontbijt, maar je kan het ook als dessert of vieruurtje klaarmaken.

DSC_0551  IMG_0185

Ingrediënten

 • Vanille vla
 • Griekse yoghurt
 • Bevroren rood fruit
 • Een koffielepel suiker
 • Granola

Recept

 • Laat het rood fruit ontdooien.
 • Giet de vanille vla in een (glazen) kommetje.
 • Schep enkele lepels Griekse yoghurt op de vanille vla.
 • Giet de granola over de yoghurt.
 • Mix het rood fruit met de suiker in een grote kom.
 • Giet het mengsel van rood fruit over de granola.

DSC_0548  DSC_0549
DSC_0550   DSC_0552

Aangezien ik verzot ben op alles dat met suiker te maken heeft zal het vooral ik zijn die op woensdag voor de blogposts zorg. Alizé maakte bijvoorbeeld nog een variant op het bovenstaande idee met enkel de Griekse yoghurt en zonder de koffielepel suiker. Een iets minder zoete versie dus!

image-5
Ik heb echt een zwak voor chocoladecake. Op een dag las ik een recept om een cake te maken in een koffiekop én op te warmen in de microgolf! Ik probeerde het uit en was direct verkocht. Hopelijk vind je dit een leuk idee om mee te ontbijten. Ingrediënten

 • Halve banaan
 • 1 ei
 • Drie eetlepels havermout
 • Cacao
 • Geraspte kokosnoot

Recept

 • Plet de banaan met een vork.
 • Meng de banaan met het ei.
 • Voeg de havermout toe en roer goed.

IMG_0132
Dit is het basisrecept. Nu kan je alles toevoegen wat je lust. Mijn favoriet is met cacao en geraspte kokos. Op vakantie hadden we geen cacao voor handen dus gebruikte ik een koffielepel hazelnootpasta, wat verrassend lekker was. Ik maakte de cake ook al eens met kaneel en gedroogde cranberry’s.

Gebruik je creativiteit en laat ons zeker weten wat het geworden is!

Geniet van jullie ontbijt!
Elien

3 gedachtes over “2X ontbijt ideetjes

 1. Annabel zegt:

  Hoi girls!
  Hoe lang en op hoeveel watt moet de cake voor in de microgolf?
  Ik ben n kookdummie en vind t moeilijk om zo n dingen in te schatten… (En hoeveel cacao en kokos?)
  Xxx
  Annabel

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s