Pasta Pesto

Het is donderdag en ik ben nog altijd in Nederland met mijn vriendinnen. Ze kennen mij als diegene die niet zo graag vlees eet. Zelf zijn ze gewoon om geregeld vlees te eten. Een vegitarische maaltijd schrikt hen daarom wel wat af. Met een simpele pasta pesto probeerde ik hen te bewijzen dat vegitarisch eten ook heel lekker en ‘eenvoudig’ kan zjin.

c7a4b9cb51d127df21e145cbfb094992

Na een hele dag in het subtropisch zwembad te vertoeven en vooral veel te hebben gelachen begon ik aan mijn missie. Wat ik precies ging maken was een verrassing. Zij hadden voor een aperitief gezorgd. Ik zette het water van de pasta op en daar liep het al mis. Ik was zodanig aan het genieten van de chips en de gezellige babbelen dat ik vergeten was dat de pasta op stond. Als gevolg was de pasta overgekookt en stond de keuken onder water. Daar ging mijn reputatie als goeie kok.

Vijf minuten na mijn ongelukje kon ik mijn vriendinnen aan tafel roepen, want zo snel is deze heerlijke pasta klaar. Ik was zeer benieuwd wat ze ervan vonden om eens geen vlees te eten.

Ze misten hun stuk vlees duidelijk niet tijdens het eten van deze pasta maar gaven wel als tip om er eventueel kipblokjes en/of spekblokjes aan toe te voegen.

Ik deel heel graag met jullie de eenvoudige vegetarische pasta pesto.

Ingrediënten

 • Korte pasta (ik gebruik 1 koffiekop voor 1 persoon, maar zelf ben ik een grote eter)
 • Groene pesto (uit een potje, het recept om zelf pesto te maken komt nog online wanneer ik terug ben in België)
 • Mozzarella
 • (snoep) tomaatjes
 • Pijnboompitjes

  BeFunky Collage

Recept

 • Kook de pasta in een ruime hoeveelheid water. Voeg olijfolie toe aan het water.
 • Bak de pijnboompitjes in een anti-kleef pan. Zelf voegde ik de pijnboompitjes op het einde toe zonder ze eerst te bakken.
 • Giet de pasta af en giet het in een grote kom.
 • Meng de (groene) pesto met de pasta.
 • Snij de mozzarellabol in blokjes.
 • Voeg de mozzarella bij de pasta.
 • Halveer de tomaatjes en voeg ze bij de pesto.
 • Zet de grote kom op tafel en eet smakelijk.

DSC_0590

DSC_0588

Elien

Een gedachte over “Pasta Pesto

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s