Bistro Bloesem in Kortrijk

Vorige zaterdag hebben we genoten van een heerlijk diner bij Bistro Bloesem in Kortrijk.

11377226_890113767720700_3766996171419968313_n
De bistro wordt uitgebaat door de 24 jaar jonge Kevin Cosaert. Kevin volgde een koksopleiding aan het Sint-Niklaasinstituut in Kortrijk en is sinds dit jaar trotse eigenaar van Bistro Bloesem.

Afgelopen weekend was het enorm mooi weer dus namen we plaats op het leuke terras. Met zicht op de Leie in een bijna autoloze straat, heeft Bloesem een heel gezellige ligging.

We werden heel vriendelijk ontvangen en naar onze tafel gebracht. Toen we onze aperitief besteld hadden, werden we onmiddellijk verrast met een lekkere amuse. Aan de ene kant een blini met een mousse van zalm en aan de andere kant een hapje met rijst, garnaaltjes en paprika.

IMG_1989 IMG_1988
Als aperitief kozen we voor een mix die ons toen nog onbekend was: Cava met kriekbier, een verrassend lekkere combinatie. We kozen er daarnaast voor om te beginnen met een portie warme hapjes.

IMG_1985 IMG_1990

Het is haast onmogelijk om je keuze niet te vinden op de menukaart van Bloesem. Naast de verschillende tapas heb je keuze tussen een reeks uiteenlopende voorgerechten en hoofdgerechten. Of je nu komt voor een eenvoudige snack, een salade of een uitgebreid diner, er is voor ieder wat wils!

We kozen voor de salade met gefrituurde visreepjes en de jumbo mosselen. We hebben beiden heel erg genoten van onze maaltijd. Jammer genoeg was er na de warme hapjes en het hoofdgerecht geen plaats meer voor een dessert, maar we keren snel eens terug om dit in te halen.

IMG_1997 IMG_1996

Je kan op woensdag, donderdag en vrijdag ook bij Bloesem terecht voor een lekkere  daglunch aan 12 euro (uitgezonderd in de maanden juli en augustus). Indien je liever voor een menu kiest, krijg je alles inbegrepen aan 49,99 euro, van aperitief tot aan de koffie.

Wil je zelf bij Bloesem reserveren? Neem dan een kijkje op de website of de Facebookpagina.

Een gedachte over “Bistro Bloesem in Kortrijk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s