Foodbag.be

Eindelijk een rustige dag en eentje met slecht weer en zelfs onweer. Het ideale weertje dus om te bloggen!

Het is ondertussen al twee weken geleden dat ik een grote doos met een nog grotere smile in ontvangst nam. Die grote doos was namelijk mijn eerste Foodbag.

foto 1

Vorig semester kregen we tijdens de lessen economie de opdracht een bedrijf te onderzoeken en er een presentatie over te geven. Toen een groepje het over foodbag had, was ik als foodblogger direct verknocht aan het product. Deze zomer besliste ik dan ook op de foodbag te testen en jullie zo kennis te laten maken met dit leuke foodconcept.

Het concept

Je ontvangt iedere week een grote doos met verse ingrediënten die vergezeld zijn van 4 receptenkaarten. Elk gerecht staat mooi uitgelegd op kaarten en neemt ongeveer 30 minuten in beslag.

Het concept klinkt super leuk en ik wilde natuurlijk weten of het inderdaad zo gemakkelijk en duidelijk is zoals foodbag belooft. Bij deze deel ik met jullie graag mijn ervaringen maar ook mijn bemerkingen.

Mijn ervaring

Op dinsdag 18 augustus ontving ik eindelijk mijn enorm leuke pakje. Ik had aangegeven dat ik mijn foodbag tussen 17u en 19u wilde ontvangen. Bij het bestellen kan je er dus voor kiezen om de Foodbag bij je thuis te laten leveren of op je werk. Om 18u15 ging de bel eindelijk en kon ik beginnen met koken. Ik bestelde de doos tijdens een werkweek maar de dag van de levering had ik een vrije dag. In dit geval was het een beetje vervelende aangezien je je Foodbag ten vroegste om 17u kan laten leveren. Indien dit een werkdag is, is dit uur natuurlijk ideaal!

Het eerste recept was zwaardvis met pasta pomodoro. Het was voor mij de eerste maal dat ik met venkel leerde koken. Ondertussen leerde ik dat venkel erg lang moet stoven en zacht moet zijn voor deze lekker is. Dit stond duidelijk op het kaartje maar gezien mijn gedrevenheid had ik dit over het hoofd gezien. Ik kan je wel zeggen dat het recept heerlijk lekker is! Ik ben eigenlijk niet zo’n fan van witte vis maar proefde er wel van. Overtuigd van deze smaak ben ik nog steeds niet. Alizé vond de vis zeer vers en super lekker. De kruidenolie rond de vis vond ik zeer goed gevonden en enorm lekker. Gerecht 1 was al geslaagd!

foto

Op naar dag 2. Bij het bestellen van de Foodbag kan je de gerechten al op voorhand zien en deze was van meet af aan al mijn favoriet. Worst met krokante aardappelen, maïs en basilicum aioli. Tijdens dit gerecht leerde ik dat je worst ook perfect kan bakken in de oven, dat maiskolven kunnen gestoomd worden in de microgolf oven en wat basilicum aioli precies is. Ook hier stond alles weer mooi uitgelegd. Onderaan de kaart stond ook een weetje over aioli. Ik had er namelijk nog nooit van gehoord, laat staan uitgeprobeerd. Dit gerecht vond ik echt fantastisch! Ik maak dit zeker nog eens opnieuw.

foto 2-2

Ik geef jullie wel al graag mee wat aioli is en hoe je het kan maken. Het is een saus gemaakt op basis van knoflook. Het is heel eenvoudig te maken met look, mosterd, basilicum, eiwitten, citroensap en slaolie.

Op dag 3 liep het al mis maar eigen schuld dikke bult eigenlijk. Foodbag heeft als bedoeling om tijd te sparen na het werk en ’s avonds gezond te eten. Na een lange en zware werkdag had ik geen zin om naar huis te gaan en mijn wok met kip klaar te maken. Ik had zin om gezellig een kleinigheid te gaan eten en nog iets te drinken met vrienden. Voor mensen met een gezin en/of een druk leven met regelmaat is het een zeer goed concept. Voor studenten zoals ik, die graag dag op dag beslissen wat ze willen eten of doen is een foodbag minder geschikt. Tijdens de blok op kot zou dit wel goed van pas komen. Ik ben namelijk een student die zeer graag gezond eet maar nooit de tijd vindt om naar de winkel te gaan en na te denken over wat ik wil eten.

Niet alleen op dag 3 was mijn planning niet geschikt voor de foodbag, ook op dag 4 koos ik ervoor om niet thuis te eten. Natuurlijk zat ik wat verveeld met wanneer ik de twee overige recepten dan wel ging klaarmaken want op zaterdag stond er al een barbecue gepland. Gelukkig bestaat er voor alles een oplossing.

Op zaterdag namiddag maakte ik de zoetzure kip met wilde rijst klaar voor vrienden. Deze wokschotel vond ik wederom heel lekker. Het was ook weer gemakkelijk om klaar te maken. Het enige waar ik wat raar van opkeek was dat ik de broccoli gewoon in de pan moest bakken zonder eerst te koken maar blijkbaar werkt dit dus wel.

foto 3

De laatste dag van de week en tijd om het laatste gerecht te maken. Alizé, mijn medeblogster, vond het helemaal geen probleem dat ik het laatste gerecht met haar deelde. Integendeel, ze was volledig verknocht aan dit gerecht. Op het menu stond een groententaart gemaakt met filodeeg. De foto zag er veel belovend uit en dat was het ook! Vooral Alizé heeft het ondertussen zelfs nog eens gemaakt! Een variant op de groententaart vinden jullie binnenkort terug op onze blog.

Schermafbeelding 2015-09-14 om 21.32.22

Na vier dagen met mijn doos te hebben gekookt kan ik besluiten dat het zeker de moeite waard is dit concept eens zelf uit te proberen. Alle info kunnen jullie terugvinden op de mooie website van foodbag.be.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s