Lees hier ons artikel in de GUIDO

Stiekem zijn we toch een beetje fier op ons eerste artikel in een ‘boekje’. Guidogids lanceerde een goeie maand terug een oproep om zo met studentenbloggers in contact te komen. Deze kans hebben we met beide handen gegrepen en hier staan we dan, on eigen fijne artikel in de GUIDO. We’ll keep up the good work. Blijven koken is de boodschap! 😉
Lees hieronder het volledige artikel:

Koken
Elien Arschoot (22) uit Kortrijk
Partner in crime: Alizé Verdonckt (21)
www.cookookfoodblog.com

Huisstijl:
We kozen ervoor de dagen van de week te gebruiken om onze gerechten te categoriseren. Maandag de simpele gerechten, omdat mensen na de eerste werkdag liever in hun zetel ploffen. Dinsdag komen traditionele gerechten op tafel, zoals vis en vlees. Woensdag zoetigheden, donderdag is veggiedag en vrijdag draait alles rond hapjes. Het weekend gebruiken we om eens een recensie te schrijven van plaatsen waar we zelf zijn gaan eten of dan schrijven we over andere leuke belevenissen en weetjes. Aan het einde van een week heb je dus eigenlijk genoeg inspiratie om een compleet menu samen te stellen. Wij willen graag een blog zijn voor levensgenieters en foodlovers, en de mensen laten zien dat koken ook leuk en simpel kan zijn. Zelf staan we liever in de keuken dan aan de toog (lacht), zeker als we mogen koken voor vriendinnen. Het geeft ons voldoening om te zien hoe ze genieten van wat wij voor hen hebben gemaakt.

De eerste keer:
Begin deze zomer zijn we naar Bordeaux getrokken om de stad waar Alizé op Erasmus zit al eens te bezoeken en dat was dan ook het ideale moment om ons concept op het gemak uit te werken. Eens terug thuis zijn we onmiddellijk in actie geschoten. Voor onze eerste blogpost maakten we zelf granola klaar: een mengeling van noten en zaden die je in de oven krokant bakt. Lekker ’s morgens bij een yoghurtje.

Inspiratiebronnen: 
We brainstormen meestal samen om zo bij gerechten te komen die populair en lekker zijn. Daarna zoeken we recepten op internet en daar geven we dan onze eigen touch aan. Voor we zelf onze website hadden, volgde ik de blog ‘gewoon wat een studentje ’s avonds eet’. Alizé was dan weer grote fan van Pascal Naessens en Jeroen Meus, dus onrechtstreeks halen we onze inspiratie ook wel daar. Het moeilijkste aan een kookblog is dat we eerst echt moeten koken voor we een nieuwe post kunnen publiceren, want zonder een foto van het gerecht is de pagina niet aantrekkelijk en misschien zelfs niet geloofwaardig. Het gebeurt dus regelmatig dat er pas ’s avonds laat een update komt.

Spaarpot of spaarput:
We willen steeds vernieuwend uit de hoek komen en daarvoor zijn soms minder goedkope ingrediënten nodig. De enige andere kosten die we voorlopig maakten, is het kopen van onze eigen domeinnaam op het internet en onlangs lieten we ook visitekaartjes van Cookook maken. Het zou natuurlijk heel leuk zijn te kunnen samenwerken met voedingsmerken die ons geregeld ingrediënten toesturen om mee te koken, maar hiervoor is onze blog nog niet groot en sterk genoeg.

Tip/top:
Aangezien we beiden rond Kortrijk wonen en in Gent studeren komen we vaak in dezelfde plaatsen terecht. In Kortrijk zijn dat Sweet Lime, Dolce Vita en Vesper. Allemaal bistro’s waar je voor een schappelijke prijs kan eten. In Gent hetzelfde met bijvoorbeeld Café René.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s