Homemade Nutella

33fb61baf2485e205409b839db5ec085

Pinterest

Onlangs vertelde een vriendin me over de homemade chocopasta die ze had gemaakt. Ik zag m’n eigen Nutellapot al volledig voor me en vroeg daarom onmiddellijk naar het recept. De chocopasta is gemaakt op basis van hazelnoten, cacaopoeder, kokosolie en ahornsiroop. Het recept komt oorspronkelijk uit het paleo assortiment. Voor wie paleo niet kent, het is een soort dieet waarbij de maaltijden bestaan uit vlees / vis, groenten, fruit, noten en zaden. Als het beweegt of je kunt het rauw eten, dan is het waarschijnlijk wel “paleo-proof”. 😀 Dat laat natuurlijk niet weg dat een pot van deze homemade Nutella in iedere frigo thuishoort. Het is simpelweg een semi healthy choco!

Ingrediënten:

 • Ca. 107 g gepelde hazelnoten
 • 1/4 theelepel zout (miniem snuifje)
 • 2 grote eetlepels pure cacaopoeder
 • 120 g ongesmolten kokosolie
 • 110 g ahornsiroop

7736a93e297d58c3b05bcac9fcce25c3

Let’s go nuts: 

 1. Laat de hazelnoten ca. 6 uren weken in water. Haal ze er nadien uit en droog ze goed af. Wat een andere en snellere optie blijkt te zijn ter vervanging van het weken (nog niet getest), is de hazelnoten eventjes op een bakplaat in een warme oven te steken. Op die manier komen ook de nodige oliën vrij.
 2. Neem een (sterke) blender en cutter met veel geduld de hazelnoten heel fijn. Let wel, de stukjes hazelnoot zullen snel aan de zijkanten kleven waardoor je een spatel nodig hebt om geregeld alles terug naar het midden van de mixer te brengen. Als alles goed gaat bekom je een egale notenpasta.
 3. Voeg vervolgens het zout toe en meng in de blender.
 4. Doe beetje bij beetje kokosolie bij de notenpasta. Laat het geheel mengen door opnieuw te mixen. Hierdoor zal de blok kokosolie ook smelten.
 5. Vervolgens voeg je de cacaopoeder voorzichtig toe. Indien nodig kan je opnieuw de spatel gebruiken om alles samen te houden.
 6. Doe als laatste stap de ahornsiroop bij het geheel om een pasta te bekomen. Indien je merkt dat de het geheel nog niet volledig bind, voeg dan een lepel warm water toe en mix de pasta voor een laatste keer.

Deze homemade Nutella kan je zo’n twee weken in de frigo bewaren. Let wel, choco in de frigo wordt snel hard, de pot snel leegeten is de opdracht! 😉

TIP. De chocopasta is ook heerlijk als dip bij een in stukken gesneden appeltje!

 

Smullen maar!

A.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s