HAP Foodtruck Festival

IMG_8746

Juni komt eraan en wij zijn klaar voor een zomer vol lekkernijen. Elien is sinds een week terug van weggeweest en wat zouden we anders doen om wat tijd samen in te halen dan eten! 😉

Het Begijnhofpark in Kortrijk werd dit weekend omgetoverd tot een enorm gezellige outdoor ‘parking’ voor een 30-tal Food Trucks en dat mochten we natuurlijk niet missen. Van bakfietsen, oude bestelwagens tot Volkswagen busjes, alles met wielen is omgebouwd tot hippe restaurantjes waar lekker eten, showcooking en genieten centraal staan. Vlaggetjes en aanstekelijke muziek maakten het vakantiegevoel helemaal af! Denk maar aan een mix tussen een romantische picnic, een tuinfeest met lampionnetjes en een BBQ met een heleboel vrienden. Ook voor diegene die enkel naar het festival kwamen om hun dorst te lessen was er voldoende aanbod; fancy Gin’s, streekbieren, verschillende wijnsoorten en natuurlijk genoeg bier.

Na enkele keren onze ronde gedaan te hebben tussen de verschillende soorten ‘food’, besloten we met een voorgerechtje te beginnen. De ene helft koos voor Asian Streetfood Loempia’s, Elien en mezelf natuurlijk voor Mexican Nacho’s.

IMG_8744

Daarna gingen we aanschuiven aan de truck met ‘haut-cuisine’ hotdogs. Ik koos voor een classic maar toch wel heerlijke Sissy Hotdog bestaande uit een piccolo broodje met een knakworst, gedroogde uitjes, augurken en ketchup. Elien ging voor de Chili cheese met chili con carne, kaas, verse en gedroogde ajuintjes.

Gelukkig hadden we daarna voldoende gegeten om ons niet meer te laten verleiden door zoetigheden als bubbel wafels of chocolade kebab. (aanraders!)

IMG_8745

Ondanks het regenweer hebben we onze Cookookzomer afgelopen weekend toch al goed ingezet. Na dit weekend kunnen we ook luidop dromen van een eigen Cookookfoodtruck … Stel je voor! 😉

 

Aan het verwateren van al dat lekkers? Geen paniek, het HAP Foodtruck Festival verhuist nog naar andere locaties. Alle informatie vind je terug op de website.

Misschien wil je wel eens een foodtruck op jouw evenement? Neem dan eens een kijkje op www.thefoodconvoy.com/foodtrucks  Er zitten echte pareltjes tussen!

 

Tot de volgende,

A.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s