Alizé&Elien

Cookook!

Wij zijn Alizé en Elien, beide enthousiaste twintigers en al acht jaar onafscheidelijke boezemvriendinnen. Samen delen we een hele leuke hobby, namelijk eten en genieten van al wat lekker is. Zoals jullie waarschijnlijk al vermoedden zijn we dus vaak te vinden in ons favoriete plaatsje in huis, de keuken. Niet enkel om te smullen maar natuurlijk ook om te koken.

Op onze Cookook foodblog zullen wij daarom, met ieder die onze passie deelt, onze leuke en gemakkelijke recepten delen. Met onze smartphone op zak staan we klaar om van al onze ideeën en creaties leuke plaatjes te maken om jullie te doen verwateren en tot actie aan te zetten.

Om ons nog wat beter te leren kennen vertellen we graag wat ons als vrijetijdkoks typeert.

Elien is de bezige bij van de twee. 11715388_10206168464307042_1314726241_oEr is dikwijls geen plaats  voor een tweede persoon in de keuken als Elien aan het koken is. Experimenteren met nieuwe ingrediënten is helemaal haar ding. De keuken opruimen daarentegen, net iets minder. De gerechten die op donderdag zullen verschijnen, hebben jullie vaak aan haar te danken. Elien is een echte miss Vegi hier. Dit wil niet zeggen dat ze niets van vlees lust maar ze vermijdt het liever.

 

Alizé is mevrouw aperitief. 11713086_10206168463227015_2007521329_oZe is graag creatief met kleinere gerechten en houdt van een leuke presentatie op het bord. Daarnaast zijn ook pastagerechten helemaal haar ding. Fast and easy cooking komen vaak voor in haar kookboek.

 

Zoals jullie kunnen zien verdelen we al onze recepten over de 5 werkdagen in de week. En het weekend, dat zien we als één korte vakantie. Daarom zal onze chill out Friday pagina bijvoorbeeld bestaan uit lekkere en gemakkelijke hapjes en tapas om het weekend gezellig in te zetten.

Nog niet helemaal mee met ons concept? We lichten iedere dag nog iets beter toe.

Omdat iedereen na de eerste werkdag weer in actie moet schieten hebben we gekozen voor een Easy Monday. Dit houdt in dat we deze eerste werkdag zullen eindigen met een gemakkelijk, lekker maar vooral simpel en snel gerechtje. Jullie zullen hier vooral leuke pastagerechten zien verschijnen.

Traditional Tuesday geeft jullie inspiratie in de traditionele en bourgondische keuken. We vertrekken voor deze gerechten bij vis of vlees.

Om te vieren dat we in het midden van de week zijn beland hebben we op woensdag Happy Wednesday. We mogen niet vergeten dat het niet enkel de kinderen zijn die van zoetigheden houden. Op woensdag zal onze oven op hoge temperaturen draaien want dan gaan wij bakken!

Meatless Thursday, de naam zegt het zelf. De donderdag wordt een vegetarische dag. We zullen verschillende groenten in de kijker zetten en koken met niet alledaagse ingrediënten.

Eindelijk weekend en tijd voor onze Chill out Friday. Jullie zullen verwend worden met verschillende kleine gerechtjes. Tapas, fingerfood, aperitief, … alles komt aan bod om het weekend met een glimlach in te zetten.

Lovely weekend. Geen stress en geen vaste nummertjes in het weekend. Tijd om te genieten en jullie te laten verrassen. Kortom, toffe gerechten die niet op één van onze vorige dagen verschenen, zullen jullie hier kunnen vinden.

Omdat we toch vaak pastagerechten posten, hebben we ervoor gezorgd dat al deze gerechten gemakkelijk terug te vinden zijn op ons Everyday Pastaday pagina. Op die manier hoef je niet door alle recepten te gaan om jouw favoriete pastagerecht te vinden.

Wie graag eet gaat natuurlijk ook graag uiteten. We houden jullie dan ook met plezier op de hoogte van de gezelligste en lekkerste dinnerspots die op onze weg komen. Onze ongezouten mening en alle info over de adressen vinden jullie op de Delicious Favorites pagina.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s